Uitklapbare piano, speciaal ontworpen voor
 bedlegerigepatiënten. Groot-Brittannië, 1935
   
De Hamblin-bril voor probleemloos lezen in bed. Engeland, 1936
   
Testen van een kinderwagen die bestand is tegen mogelijke gasaanvallen. Engeland, Hextable, 1938
`  
Draagbare radio in een strohoed, gemaakt door een Amerikaanse uitvinder. Verenigde Staten van Amerika, Plaats onbekend, 1931
   
Badpakken van hout, die het zwemmen veel gemakkelijker moeten maken. Haquian, Washington, Verenigde Staten, 1929
   
Kinderwagen voorzien van radio, inclusief antenne en luidspreker, om de baby rustig te houden.
Verenigde Staten 1921 
   
 De Cyclomer, een fiets die op land en op water kan rijden met
 een belasting van maximaal 120 kilo. Parijs, 1932 
   
Gemotoriseerde éénwieler (een uitvinding van de
Italiaan M. Goventosa de Udine) die een snelheid van 150 kilometer per uur kan halen. 1931 
   
Fietsband als zwemhulpmiddel om het lichaam geknoopt. Duitsland, 1925 
   
Plastic gezichtsbescherming tegen sneeuwstormen en kou. Montreal, Canada, 1939 
Alle bovenstaande fotos: Nationaal Archief / Spaarnestad Photo / Het Leven / Fotograaf onbekend.

Flessenpost

Na 101 jaar in het water te hebben gelegen, is de oudste flessenpost ter wereld eindelijk aangekomen. De fles – met daarin een kaartje van ene Richard Platz – belandde onlangs in de netten van een visser. Die visser wilde de fles terug in zee gooien, maar ontdekte net op tijd dat hij een bijzondere vondst had gedaan.

De fles en het kaartje gaan namelijk de boeken in als de oudste flessenpost die tot op heden is teruggevonden. De fles en het kaartje zijn namelijk net één jaartje ouder dan de vorige recordhouder.

Visser Konrad Fischer ontdekte het oude bierflesje in zijn netten. Hij wilde het flesje in eerste instantie terug in zee gooien, tot hij zag dat er iets in de fles zat. Het bleek een kaartje te zijn, geschreven door ene Richard Platz uit Berlijn. Platz vraagt op het kaartje of iemand hem een kaartje terug wil schrijven en heeft twee postzegels (van het Duitse keizerrijk) bijgesloten.

Medewerkers van het Internationale Maritieme Museum in Duitsland hebben inmiddels bevestigd dat de flessenpost meer dan honderd jaar oud is en dat het hier dus gaat om de oudste flessenpost ter wereld. De komende maanden zal de flessenpost in het museum tentoon worden gesteld.De eerste foto vanuit de ruimte

Op 2 oktober 1946, niet lang na het eind van de Tweede Wereldoorlog, besloten enkele militairen en Amerikaanse wetenschappers eens te kijken of ze foto’s konden maken vanuit de ruimte. Ze bevestigden een camera aan een Duitse V2-raket en lanceerde de raket vervolgens vanuit een woestijn in New Mexico.

De 35 mm-camera op de raket was zo geprogrammeerd dat hij om de anderhalve seconde een beeld vastlegde. De camera bereikte een hoogte van 105 kilometer. Vandaag de dag halen we onze neus op voor foto’s die vanaf die hoogte worden genomen, maar in 1946 was het erg bijzonder. De camera zette hierna de landing in en sneuvelde daarbij. De film zat echter in een stalen cassette en bleef bewaard.

Vóór dit experiment waren er ook al eens foto´s gemaakt vanaf grote hoogte. In 1935 brak de Amerikaanse stratosfeer-ballon “Explorer II” bijvoorbeeld hoogterecords. Deze ballon steeg tot 22,5 kilometer en tijdens dit experiment werden ook foto´s gemaakt. Waar de ruimte precies begint is een beetje vaag, maar meestal stelt men dat ´de ruimte´ op ongeveer honderd kilometer hoogte begint. De eerste foto´s uit de ruimte werden daarom in 1946 gemaakt vanaf de V2-raket.De opkomende aarde, gezien vanuit Apollo 8 in een baan om de maan, op 22 december, 1968Experiment

In september 2007 is bij een ruimte-experiment een aantal beerdiertjes de ruimte in geschoten in een soort kooitje. Daar bleken ze de koude, de kosmische straling en het bijna-vacuüm tien dagen lang te kunnen overleven. Alleen de uv-straling (daar duizendmaal sterker dan op aarde) bleek cellen en het daarin aanwezige DNA bij veel diertjes te hebben beschadigd. Een aantal van hen overleefde echter.Theoretisch gezien kan een beerdiertje aan panspermie doen wanneer het bijvoorbeeld door de ruimte reist in een ijskomeet. In de komeet is het diertje beter beschermd tegen de uv-straling. Wanneer de komeet botst met een andere planeet en de ijskomeet smelt of splitst, kan het beerdiertje daar terug tot leven komen.

Kenmerken

De grootte varieert van minder dan 0,1 tot circa 1,5 mm. Ze hebben vijf segmenten met vier paar poten. Hoewel ze minimaal zijn, hebben de diertjes ogen, een mond, poten, spijsvertering enz.
Verspreiding en leefgebied
Het zijn kleine, gesegmenteerde diertjes die leven in een vochtige omgeving. Ze komen overal op de wereld voor in zout of zoet water, maar ook in vochtige omgevingen op het land, bijvoorbeeld in mossen. Ze zijn te vinden op grote hoogte in de Himalaya (boven de 6.000 m) maar ook in de diepzee (beneden 4.000 m) en van de polen tot aan de evenaar.De allereerste foto van de zon (Foucault & Fizeau)

Op 2 april 1845 maakten de Franse natuurkundigen Léon Foucault en Hippolyte Fizeau de eerste foto van de zon. Ze maakten gebruik van een relatief nieuwe techniek, die van de daguerreotypie.

Deze techniek werd in 1837 ontwikkeld door de Franse uitvinder Louis Daguerre. In 1839 maakte hij de eerste foto van de maan. Deze foto is echter niet bewaard gebleven doordat het laboratorium van de uitvinder kort nadien door brand werd verwoest. Ook de allereerste maanfoto ging toen verloren.

De allereerste foto van de zon bestaat nog wel. Deze werd op de tweede april van het jaar 1845 genomen met een sluitersnelheid van 1/60 seconde. De foto heeft een diameter van twaalf centimeter. Foucault en Fizeau maakten de foto omdat ze gezamenlijk onderzoek deden naar de interferentie van licht en warmte.

Léon Foucault zou uiteindelijk vooral beroemd worden met de naar hem vernoemde Slinger van Foucault waarmee hij liet zien dat de aarde draaide.De oudst bewaard gebleven foto van de maan – eveneens een daguerreotypie – dateert overigens uit 1851 en werd gemaakt door John Adams Whippl


Can you guess what this is??

It's  a hard disk in 1956...

HDD with 5 MB  storage in 1956.

In September 1956 IBM  launched the 305 RAMAC, the first  computer with a hard disk drive (HDD). The  HDD weighed over a ton and stored 5 MB of  data.

Do you appreciate your 8 GB memory stick now?

Advertising can be creative and even purposely funny. But sometimes, an ad on a bad place can have unexpected results! Here is a list of unfortunately Placed Ads.

Ad on the bus reads: "If you don't gave GIO Third Party Property Insurance, we suggest you don't hit this bus.


 

Gezichtsbedrog


A face Or the word liar


Do you see four people


Do you see the word LIFT or a bunch of black splotches


How many horses can you find in this picture?


Next find the faces


Who is the tallest